Denk en praat mee tijdens de Week van de Noord-Zuid van 22 tot 26 september

Van zondag 22 september tot en met donderdag 26 september organiseren De Werkvennootschap, het departement Omgeving van de Vlaamse overheid en het studiebureau Studio NZL opnieuw een aantal participatiesessies over de Noord-Zuid Limburg. Bewoners, bedrijven, organisaties, overheden en andere betrokkenen zijn welkom. Kom zeker meepraten en -denken want jouw mening telt!

Samen aan de slag met de bouwstenen

In april 2019 werden tijdens de eerste cocreatieweek een gezamenlijke missie en 9 ambities opgesteld samen met de belanghebbenden. Tijdens de participatiemomenten van cocreatieweek 2 leggen de ontwerpers je graag de concrete bouwstenen en voorstellen voor die moeten leiden naar een oplossing. Ze gaan over het verkeer maar ook over het openbaar vervoer, de fietsverbindingen, wonen, werken, natuur en open ruimte. Bekijk de video hieronder en kom meer te weten over de bouwstenen van het project.

Voor elk van deze bouwstenen moeten nu een aantal keuzes gemaakt worden. Hoe wordt de Grote Baan ingericht? Is er ruimte voor een tram? Waar komen fietsverbindingen? En wat met wonen, werken, natuur en open ruimte? Laat ons weten wat jij vindt door onze online enquête in te vullen. Of kom op zondag 22/9 naar Houthalen-Helchteren en wij vullen samen met jou de enquête in (zie programma hieronder).

Programma Week van de Noord-Zuid 

Zondag 22/9: Fietsroutes & gesprekstafels in Noord-Zuidcafé

Op zondagnamiddag kan je tijdens het Festival van de Grote Baan meepraten in het Noord-Zuidcafé (Grote Baan 112, Houthalen-Helchteren) tussen 14 uur en 17 uur. Vanuit het Noord-Zuidcafé vertrekt dan ook op drie verschillende tijdstippen een fietsroute naar een aantal sleutellocaties in Houthalen-Helchteren. Ter plaatse kan je jouw mening geven over de bouwstenen en kennismaken met de voorstellen van studiebureau Studio NZL en de UHasselt. Download hier de fietskaart als je de fietsroute zelf nog een keertje wil overdoen.

Maandag 23/9: Workshops rond duurzaamheid

Op maandag 23 september organiseren Studio NZL en de Universiteit Hasselt drie workshops rond duurzaamheid in het NAC in Houthalen-Helchteren (Pastorijstraat 30) . Ben jij een bewoner of organisatie die actief is in de omgeving van de Noord-Zuidverbinding? Wil je graag de handen uit de mouwen steken om dit project te doen slagen? Sluit dan aan bij een van de drie workshops en zet je schouders onder kleine en concrete projecten voor duurzame open ruimte, duurzame mobiliteit of duurzaam wonen in de regio.

Maandag 23/9, dinsdag 24/9 en woensdag 25/9: Inloopmomenten in NAC

Bespreek jij je vragen of opmerkingen liever één-op-één met het projectteam? Spring dan tussen 17 uur en 18.30 uur even binnen in het Nieuw Administratief Centrum (Pastorijstraat 30, Houthalen-Helchteren).

Donderdag 26/9: Infomarkt over resultaten cocreatieweek in Greenville

Het slotevent van De Week van de Noord-Zuid vindt plaats op donderdag 26 september. Vanaf 19 uur kan je terecht op de infomarkt in Greenville (Centrum-Zuid 1111, Houthalen-Helchteren) waar je de resultaten van de verschillende participatiesessies kan bekijken en je vragen kan stellen aan het projectteam.

Wanneer ben jij erbij?