Back to All Events

Noord-Zuidcafé & NZL-fietsroutes tijdens Festival van de Grote Baan

  • Noord-Zuidcafé 112 Grote Baan Houthalen-Helchteren, Vlaanderen, 3530 Belgium (map)

De Grote Baan is van jou! En dat mag je op autoloze zondag (22 september), tijdens het Festival van de Grote Baan, heel letterlijk nemen. Dan sluit de gemeente Houthalen-Helchteren de weg namelijk gedeeltelijk af. Breng je deken mee om te picknicken, kom steppen, of neem deel aan verschillende leuke initiatieven van lokale verenigingen, zoals soccer of krijttekeningen maken! Van 8 tot 22 uur wordt de Grote Baan tussen de kruispunten met de Herebaan-Oost en de Koolmijnlaan afgesloten en vanaf 10 uur start het festival. Je vindt hier meer informatie over het Festival van de Grote Baan.

Tussen 14 en 17 uur start er op drie verschillende tijdstippen een begeleide fietsroute langs sleutellocaties op de Noord-Zuid. Onderweg kan je jouw mening geven en kennismaken met de voorstellen van het studiebureau Studio NZL en de Universiteit Hasselt. Vertrekpunt: het Noord-Zuidcafé op de locatie waar vroeger het gemeentehuis stond (Grote Baan 112, Houthalen-Helchteren). Smeer die beentjes dus al maar in! En vergeet niet om je eigen fiets te voorzien.

Dorst gekregen? Neem een drankje in het Noord-Zuidcafé en schuif aan bij een gesprekstafel naar keuze. Je kan samen met andere bewoners of geïnteresseerden en het projectteam meedenken en -praten over de toekomst van de Noord-Zuidverbinding. Jouw mening telt!

Schrijf je vrijblijvend in voor dit publieksmoment via deze link.

© Jenny Stieglitz

© Jenny Stieglitz

Earlier Event: July 1
Workshop Mobipunten
Later Event: September 23
Workshop Duurzaam wonen