Eerste werksessie van uitwerkingsfase op 27 en 28 juni

Op 27 en 28 juni vonden er opnieuw werksessies plaats. Tijdens deze sessies zitten medewerkers van gemeenten, Vlaamse overheden, vertegenwoordigers van georganiseerde bewonersgroepen, natuurverenigingen, ondernemers en andere belangenorganisaties samen om het voorkeursbesluit concreet te maken, de meest haalbare opties te onderzoeken en te bespreken. Samen gaan we op zoek naar de beste en meest gedragen oplossing. 

Deze eerste werksessie van de uitwerkingsfase stond in het teken van knooppunten Helchteren-Noord en de zuidelijke zone (kruispunt Koolmijnlaan tot aan de E314). Op dag 2 zijn we verder aan de slag gegaan met de oost-westverbindingen in Helchteren en Houthalen, zoals de Kazernelaan, Helzoldstraat, Europarklaan, Herebaan-oost en Herebaan-West. Ook in de vorige fase vonden er al een 13-tal werksessies plaats. Deze vormden de basis voor het voorkeursbesluit. 

Op basis van de inbreng tijdens de werksessie bereiden we nu het programma van de cocreatieweek voor. Daarin zullen we verdere uitwerkingen voorleggen, tonen en bespreken met het publiek. Ook zal daar opnieuw een werksessie georganiseerd worden. De cocreatieweek vindt plaats vanaf 18 september tot 23 september in Houthalen-Helchteren. Ook het brede publiek zal dan opnieuw kunnen meewerken. Meer info volgt.