Fase 4 van aanleg fietspaden Grote Baan in Houthalen-Helchteren: vanaf maandag 27 juni drie laatste zones aan de beurt

Op maandag 30 mei begon de aanleg van de fietspaden aan de oostkant van de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Aanstaande maandag 27 juni schuiven de werken en dus ook de hinder op naar drie laatste zones aan de oostkant, waar het verkeer richting Hechtel-Eksel rijdt. In deze vierde fase werken we van de Koolmijnlaan tot de Ringlaan, van de Herebaan-Oost tot de Daalstraat en van de Technische Schoolstraat tot de Kazernelaan. Er zullen opnieuw lokale omleidingen voorzien worden als er kruispunten worden afgesloten en de verlaagde snelheid van 50km/u blijft gelden voor het doorgaande verkeer op de Grote Baan. Deze ingreep is een van de zogenaamde uitvoeringswinsten binnen het complex project Noord-Zuid Limburg. Midden augustus zijn de werken afgerond.

 

Werken schuiven op naar drie laatste zones oostkant

In fase 4 legt de aannemer de fietspaden aan in drie zones: van de Koolmijnlaan tot de Ringlaan, van de Herebaan-Oost tot de Daalstraat en van de Technische Schoolstraat tot de Kazernelaan. Verschillende straten die binnen die werfzones aantakken op de Grote Baan worden (geheel of gedeeltelijk) afgesloten voor het verkeer. Er worden lokale omleidingen voorzien om de Grote Baan te kunnen bereiken. Ook fietsers moeten enkele alternatieve, aangeduide routes volgen om veilig langs de werfzone te kunnen passeren. Het doorgaande auto- en vrachtverkeer zal aan een verlaagde snelheid van 50km/u over twee rijstroken in beide rijrichtingen kunnen rijden. Als het voor de uitvoering van de werken nodig is, zal de aannemer op bepaalde momenten tussen 9u en 15u een rijstrook innemen. Er zal dus onvermijdelijk extra hinder zijn voor het verkeer en de omwonenden, maar die proberen we zoveel mogelijk te beperken.

 

Werken fase 4 tot midden augustus

De werken aan de vierde fase zullen midden augustus afgerond zijn. Vanaf begin augustus werkt de aannemer ook opnieuw een 7-tal nachten op de rijweg aan de oostkant van de Grote Baan om een nieuwe asfaltlaag aan te leggen. Deze werken worden ’s nachts uitgevoerd om de doorstroming van het verkeer zo min mogelijk te hinderen en duren ongeveer zeven nachten. Volgens de huidige planning zijn de fietspaden tegen midden augustus volledig klaar voor gebruik. 

 

Meer info en omleidingsplannen: noordzuidlimburg.be/fietsgrotebaan

Fase 4 - Zone 2

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Fase 4 - Zone 4

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Fase 4 - Zone 6

Klik op de afbeelding om te vergroten.