Nachtelijke asfalteringswerken op de Grote Baan vanaf 17 mei

De werken aan de nieuwe fietspaden aan de westkant van de Grote Baan (N715) zijn bijna afgerond. Vooraleer we ook aan de andere kant van de Grote Baan bredere en comfortabele fietspaden aanleggen, krijgt de rijweg richting Hasselt een nieuwe laag asfalt. Deze werken worden uitsluitend ‘s nachts uitgevoerd (tussen 20u en 6u) en starten in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei. Volgens de huidige planning duren de werken tot donderdagmorgen 26 mei.

Asfalteringswerken zijn zeer weersgevoelig. We proberen ons zo goed mogelijk aan de vooropgestelde planning te houden, maar wijzigingen bij bijvoorbeeld extreme regenval zijn niet uitgesloten. Hou daarom steeds noordzuidlimburg.be/fietsgrotebaan in de gaten voor de meest actuele hinder- en planningsinformatie.

Asfalteringswerken opgesplitst per zone

Omdat we de 5 kilometer lange projectzone tussen de carpoolparking aan de E314 en de Helzoldstraat niet in één keer kunnen asfalteren, wordt er in 6 zones gewerkt. Per zone zal er twee nachten hinder zijn voor jouw deur. Tijdens een eerste nacht wordt telkens het huidige wegdek afgefreesd en een eerste onderlaag asfalt aangelegd. In de nacht daarop volgt de toplaag asfalt en plaatsen we de wegbelijning en –markering.

Hinder en impact samengevat

Er zal tijdens de nachtelijke werken extra hinder zijn, zowel voor omwonenden en handelszaken als voor het lokale en doorgaande verkeer op de Grote Baan.

Omwonenden en handelszaken langs de Grote Baan

  • In de twee nachten waarin we voor jouw deur werken, kan je tussen 20 en 6 uur enkel te voet of met de fiets jouw woning of handelspand bereiken. Met de wagen is dat in die periode niet mogelijk. Ook leveranciers of klanten kunnen jouw pand dan niet bereiken.

  • Extra nachtelijke geluidsoverlast van frees- en asfalteermachines. Om die geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken, zal het werfverkeer ‘s nachts niet door middel van het gebruikelijke getoeter met elkaar communiceren, maar met een lichtensysteem.

  • Ook ter hoogte van de stockageplaats van de aannemer in de Hoogstraat (waar het oude politiekantoor stond) zal er continu activiteit zijn.

Lokaal verkeer

  • Kruispunten die aan de westkant aansluiten op de zones waarin er die nacht gewerkt wordt, zijn volledig afgesloten. Via de achterliggende gemeentelijke wegen worden er omleidingen voorzien om de Grote Baan te kunnen bereiken.

  • Ook aan de oostkant kunnen de verkeerssituaties in straten die aansluiten op
    de Grote Baan wijzigen. Wees daarom extra opmerkzaam als je tijdens de werken met
    de auto de baan op moet.

Doorgaand verkeer op de Grote Baan

  • Doorgaand verkeer zal steeds kunnen doorrijden, maar wel slechts op één rijstrook
    in beide richtingen en dat op de weghelft waar het verkeer normaal gezien richting
    Hechtel-Eksel rijdt.

  • Er wordt een snelheidslimiet van 50 km/u ingesteld (bij het begin van iedere werfzone
    is dat zelfs 30 km/u).

  • Overdag kan het verkeer normaal verlopen en opnieuw over twee rijstroken in beide
    richtingen rijden.

Klik op de afbeelding om te vergroten.