Fase 3 werken fietspaden Grote Baan start op maandag 30 mei

De nieuwe fietspaden en de nieuwe asfaltlaag aan de westkant van de Grote Baan, rijrichting Hasselt, zijn intussen klaar. Op maandag 30 mei starten de werken aan de oostkant. In de derde fase schuiven de werken en dus ook de hinder op naar drie zones aan de oostkant van de Grote Baan, waar het verkeer richting Hechtel-Eksel rijdt. Er zullen opnieuw lokale omleidingen voorzien worden als er kruispunten worden afgesloten en de verlaagde snelheid van 50km/u blijft gelden voor het doorgaande verkeer op de Grote Baan. Deze ingreep is een van de zogenaamde uitvoeringswinsten binnen het complex project Noord-Zuid Limburg. Eind augustus zijn de werken afgerond. 

Werken schuiven op naar drie zones oostkant 

In fase 3 werkt de aannemer aan de fietspaden in drie zones: vanaf de carpoolparking in Houthalen tot de Koolmijnlaan, van de Ringlaan tot de Herebaan-Oost en van de Daalstraat tot de Technische Schoolstraat. Verschillende straten die binnen die werfzones aantakken op de Grote Baan worden (geheel of gedeeltelijk) afgesloten voor het verkeer. Er worden lokale omleidingen voorzien om de Grote Baan te kunnen bereiken. Ook fietsers moeten enkele alternatieve, aangeduide routes volgen om veilig langs de werfzone te kunnen passeren. Het doorgaande auto- en vrachtverkeer zal aan een verlaagde snelheid van 50km/u over twee rijstroken in beide rijrichtingen kunnen rijden. Als het voor de uitvoering van de werken nodig is, zal de aannemer op bepaalde momenten tussen 9u en 15u een rijstrook innemen. Er zal dus onvermijdelijk extra hinder zijn voor het verkeer en de omwonenden, maar die proberen we zoveel mogelijk te beperken.

Tot na het festival Extrema Outdoor, van 3 tot 5 juni, blijven de zijstraten die aan de oostkant aansluiten op de werfzones volledig open voor een vlottere verkeersdoorstroming. Vanaf dinsdag 7 juni worden ze volledig afgesloten.

 

Werken fase 3 tot eind juni

De werken aan de derde fase zullen volgens de huidige planning eind juni afgerond zijn. Daarna wordt aan de laatste drie zones gewerkt en tot slot krijgt ook de rijweg aan de oostkant een nieuwe asfaltlaag. Volgens de huidige planning zijn de fietspaden tegen eind augustus  klaar voor gebruik.  

 

Meer info en omleidingsplannen: noordzuidlimburg.be/fietsgrotebaan

Fase 3 - Zone 1

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Fase 3 - Zone 3

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Fase 3 - Zone 5

Klik op de afbeelding om te vergroten.