Eerste cocreatieweek van 1 tot 5 april

In de eerste week van april organiseren het Departement Omgeving, De Werkvennootschap en Studio NZL de eerste cocreatieweek voor het complex project Noord-Zuid Limburg. In die week gaat het projectteam het gesprek aan met experten en belangengroepen, maar ook met bedrijven in de ruime regio, omwonenden en gebruikers van de Noord-Zuidverbinding. Open communicatie en participatie staan daarbij centraal.

De cocreatieweek kadert in de onderzoeksfase van het project. Uit de veldstudie ter plaatse (de Verhalen van de Noord-Zuid) en uit de werksessies met belanghebbenden kwamen verschillende te onderzoeken pistes naar voor. En daar willen de onderzoekers ook graag de mening van de burger over weten. Omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen op verschillende momenten komen meepraten en -denken.

Cocreatiesessie

Op maandagavond 1 april starten Studio NZL en de studenten van de UHasselt de denkoefening met bewoners. Er wordt gepraat rond drie thema’s: wonen en werken, mobiliteit en netwerken, en groen en ecologie. Iedereen is welkom tussen 19 uur en 21 uur in het NAC in Houthalen-Helchteren.

Infomarkt en publieksmoment

De resultaten van de cocreatieweek worden donderdagavond 4 april vanaf 18 uur voorgesteld en bediscussieerd. Dat gebeurt tijdens een infomarkt in Greenville, Centrum-Zuid 1111, in Houthalen-Helchteren. 

Spreekuur

Zit jij met een concrete vraag over het complex project Noord-Zuid Limburg? Loop dan op 1, 2 of 3 april, telkens tussen 17 uur en 18 uur, even binnen in het NAC in Houthalen-Helchteren en spreek een medewerker van het projectteam aan. Hij of zij staat voor je klaar tijdens het NZL-spreekuur.

Bekijk het volledige programma in de agenda