Gewijzigde verkeerssituatie op bedrijventerrein Centrum-Zuid tot en met 10 november

Sinds maandag 6 november worden er herstellingswerken aan de fietsoversteek op het bedrijventerrein Centrum-Zuid uitgevoerd, ter hoogte van het bedrijf KUKA. Tot het einde van de werken, volgens de huidige planning is dat vrijdag 10 november, wijzigt de verkeerssituatie.  

Tijdelijke verkeerslichten weggehaald

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 november vinden er herstellingswerken plaats aan de fietsoversteek op het bedrijventerrein Centrum-Zuid. In kader van de werken werden er maandag 6 november tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Deze zorgden voor heel wat hinder voor het verkeer in de omgeving van het bedrijventerrein. In overleg met de aannemer en de gemeente Houthalen-Helchteren werden de tijdelijke verkeerslichten dan ook weggehaald. Sinds dinsdagmiddag 7 november is er een gewijzigde verkeerssituatie van kracht.

Gewijzigde verkeerssituatie Centrum-Zuid (dinsdagmiddag 7 november – vrijdag 10 november)

  • Verkeer in de Meerstraat dat het bedrijventerrein wil verlaten en richting de Grote Baan rijdt, kan altijd zonder onderbreking langs de werfzone rijden tot aan het kruispunt van de Grote Baan met de Meerstraat en de Koolmijnlaan.

  • Verkeer dat naar het bedrijventerrein of richting Zolder rijdt, moet vlak voor de werfzone in de Meerstraat verplicht rechtsaf om op zijn of haar bestemming te geraken.