Publieke raadpleging projectonderzoeksnota tot en met 7 februari

Op 22 april 2022 heeft de Vlaamse Regering beslist dat er twee tunnels komen onder de Grote Baan in Houthalen-Helchteren en een elektrische trambus van Noord-Limburg tot Hasselt. Dat voorkeursalternatief wordt in de uitwerkingsfase verder uitgewerkt. De projectonderzoeksnota is de eerste stap in die nieuwe fase. Van 9 januari tot en met 7 februari 2023 kan je die nota raadplegen en erop reageren. Om iedereen goed te informeren, organiseert het projectteam vijf infomarkten tijdens de eerste twee weken van die publieke raadpleging.

De projectonderzoeksnota beschrijft het verdere verloop van het proces, het project zelf en het geïntegreerd onderzoek dat hierop volgt. Het voorkeursalternatief wordt nu immers verder geconcretiseerd. Welke varianten worden nog onderzocht? Waar zullen de vrije bedding en de haltes van de trambus liggen? Waar komen de tunnelmonden? Welke maatregelen worden er getroffen voor de omgeving? Welke herbestemmingen zijn er nodig? Via het geïntegreerd onderzoek krijgt het projectontwerp steeds meer vorm.

Van 9 januari tot en met 7 februari kan de projectonderzoeksnota ingekeken worden. Dat kan online via de projectwebsite, maar er ligt ook een papieren exemplaar ter inzage in de stad- en gemeentehuizen van Hasselt, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Peer, Pelt en Zonhoven. Je opmerkingen op de nota indienen, doe je bij voorkeur via het formulier op noordzuidlimburg.be/raadpleging. Je kan ook een brief tegen ontvangstbewijs afgeven bij de bovenstaande gemeenten, of opsturen naar De Werkvennootschap (t.a.v. projectteam Noord-Zuid Limburg, Sint-Lazaruslaan 4, 1210 Sint-Joost-ten-Node).

Heb je vragen over de projectonderzoeksnota? Kom dan langs bij één van onze infomarkten in januari.