Werk mee aan Noord-Zuid Limburg tijdens cocreatieweek

Van zondag 18 tot en met donderdag 22 september organiseren we opnieuw een cocreatieweek in het NAC in Houthalen-Helchteren. De hele week zijn er werksessies en workshops met de betrokken bewoners, bedrijven, organisaties en overheden. Zo verfijnen we samen het voorkeursalternatief met twee tunnels onder de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Iedereen is welkom om mee na te denken over die nieuwe Noord-Zuidverbinding.

Samen aan de slag met het voorkeursalternatief

Op 22 april besliste de Vlaamse Regering dat de nieuwe Noord-Zuidverbinding aangelegd zal worden met twee tunnels onder de Grote Baan. Tegelijkertijd startte ook de volgende fase van het project, de uitwerkingsfase. Hierin werkten we het voorkeursalternatief uit tot een realiseerbaar project. Ondertussen liggen er een aantal verder uitgewerkte opties op tafel, waarover we graag in gesprek gaan met de betrokken partijen. Dit doen we tijdens verschillende overlegmomenten en workshops in de cocreatieweek.

Programma cocreatieweek

ZONDAG 18 SEPTEMBER: MARKT DE PASTORIE HELCHTEREN

Door de weervoorspellingen van zondag 18 september zullen we met team Noord-Zuid Limburg niet aanwezig zijn op de markt aan de Pastorie in Helchteren. De markt van de buurtbewoners gaat wel door, van 14 tot 18 uur.

 

MAANDAG 19 EN WOENSDAG 21 SEPTEMBER: INLOOPMOMENTEN IN NAC

Bespreek jij je vragen of opmerkingen liever één-op-één met iemand van het projectteam? Spring dan op maandag of woensdag tussen 17 en 18 uur even binnen in het NAC (Pastorijstraat 30).

 

DINSDAG 20 SEPTEMBER: WOONINFOMARKT IN NAC

Tussen 17 en 21 uur krijg je in het NAC (Pastorijstraat 30) meer informatie over het begeleidingstraject bij verwerving, over sociale huisvesting en over nieuwe woonvormen, zoals cohousing en wooncoöperaties. Je kan ook in gesprek gaan met de gemeente over mogelijke toekomstige woonprojecten. Daarnaast geven een aantal partners ook meer uitleg tijdens verschillende infosessies. Het programma van deze sessies ziet er als volgt uit:

  • 17u00: Inleiding door burgemeester Alain Yzermans

  • 17u15–17u45: Toelichting huidige- en toekomstige woonontwikkelingen in Houthalen-Helchteren & voorstelling Trajectbegeleider Wonen door gemeente Houthalen-Helchteren

  • 18u00–18u30: Sociaal huren in Houthalen-Helchteren door Kempisch Tehuis en Sociaal verhuurkantoor

  • 18u45–19u15: Voorstelling coöperatief wonen door Wooncoop

  • 19u30–20u00: Mijn VerbouwPremie en -Lening door Woonenergieloket Stebo

  • 20u15–20u45: Sociale koop en sociaal krediet door Vooruitzien

WOENSDAG 21 SEPTEMBER: WERFBEZOEK FIETSBRUG IN HELCHTEREN

Tussen 15 en 17 uur ben je welkom op de werf van de fietsbrug in Helchteren-Noord. Kom te voet of met de fiets een kijkje nemen achter de schermen. De aannemer en omgevingsmanager geven je graag een rondleiding. We spreken af aan de werf ter hoogte van Grote Baan 560. Veiligheidskledij wordt voorzien. Omwille van de veiligheid is inschrijven verplicht.

DONDERDAG 22 SEPTEMBER: INFOMARKT OVER RESULTATEN COCREATIEWEEK IN NAC

Van 18 tot 21 uur sluiten we de cocreatieweek af met een infomarkt in het NAC (Pastorijstraat 30). We stellen de eerste resultaten voor van de verschillende participatiesessies en workshops. Daarnaast kan je er ook je vragen stellen aan het projectteam. Reserveer op voorhand je tijdslot via de knop hieronder.

Woon je in Houthalen-Helchteren en wil je op regelmatige basis meewerken aan de nieuwe Noord-Zuidverbinding? Laat het ons weten via info@noordzuidlimburg.be.

Ondernemers en handelaren uit Houthalen-Helchteren die mee willen nadenken over de bereikbaarheid en ontsluiting van de verschillende bedrijventerreinen, nodigen we uit voor het ondernemersmoment op woensdag 21 september. Hiervoor kan je je aanmelden via info@noordzuidlimburg.be.