Herbekijk de virtuele infomarkt en antwoordensessie

Door de verscherpte coronamaatregelen van 22 december 2021 konden de geplande infomarkten over het voorkeursalternatief niet doorgaan zoals voorzien. In plaats daarvan hebben we een toelichtende video en een vraag en antwoordvideo voorzien. Herbekijk beide video’s hieronder.

Toelichtende video

Onderstaande toelichtende video geeft meer informatie over het voorkeursalternatief, de afweging die eraan vooraf ging en de gevoerde onderzoeken en gesprekken. De presentatie die we gebruikten in deze video kan je hier raadplegen.

Hoofdstukken:
1:02 Proces
4:34 Trambus (hoogwaardig openbaar vervoer)
11:02 Wegverbinding N74
27:00 Impact en begeleiding
29:52 Kostprijs
30:56 Openbaar onderzoek


Vraag en antwoordvideo

Wie na het bekijken van de toelichtende video nog vragen had over het voorkeursalternatief of de gevoerde onderzoeken, kon ons ze tot 14 januari bezorgen via een vragenformulier. We ontvingen meer dan 50 reacties. Deze vragen hebben we gebundeld en per thema beantwoord in onderstaande vraag en antwoordvideo. Sommige vragen, bijvoorbeeld over de exacte ontsluiting van een bepaalde wijk of de exacte inrichting van het openbaar domein, konden we op dit moment nog niet beantwoorden. Er moeten namelijk nog heel wat zaken uitgewerkt worden in de volgende fase, de uitwerkingsfase. Mensen die specifieke, persoonlijke vragen hebben, nodigen we uit om een afspraak te maken via het Noord-Zuidinfopunt.

Hoofdstukken:
0:00 Inleiding en situering
3:25 Trambus van Noord-Limburg tot Hasselt
11:04 Wegverbinding N74 - algemeen
24:39 Wegverbinding N74 - mobiliteit (rijstroken en oost-westassen)
37:54 Wegverbinding N74 - realisatiefase

Belangrijk: De vragen die langs deze weg ingediend werden, worden niet opgenomen als reactie in het kader van het openbaar onderzoek. Indien je een officiële reactie wenst te geven, kan je terecht op noordzuidlimburg.be/raadpleging. Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 19 februari.