Fase 2 werken fietspaden Grote Baan start op maandag 25 april

Sinds eind maart wordt er gewerkt aan de vernieuwing van de fietspaden aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De eerste fase van die werken is nu afgerond. Op 25 april start de tweede fase. In de tweede fase schuiven de werken en dus ook de hinder op naar drie nieuwe zones aan de westkant van de Grote Baan, waar het verkeer richting Zonhoven rijdt. Er zullen opnieuw lokale omleidingen voorzien worden en de verlaagde snelheid van 50km/u blijft gelden voor het doorgaande verkeer op de Grote Baan. Aan het einde van deze fase, eind mei, krijgt de rijweg aan de westkant van de Grote Baan een nieuwe asfaltlaag. Deze ingreep is een van de zogenaamde uitvoeringswinsten binnen het complex project Noord-Zuid Limburg. Tegen het najaar zijn de werken afgerond. 

 

Werken schuiven op naar nieuwe zones 

In fase 2 legt de aannemer de fietspaden aan de westkant van de Grote Baan verder aan. Hij gaat te werk in drie nieuwe zones: vanaf bedrijventerrein Centrum-Zuid tot de Dorpsstraat, van de Herebaan-West tot de Molenweg en van de Technische Schoolstraat tot de Helzoldstraat. Verschillende straten die binnen die werfzones aantakken op de Grote Baan worden afgesloten voor het verkeer. Er worden lokale omleidingen voorzien om de Grote Baan te kunnen bereiken. Ook fietsers moeten enkele alternatieve, aangeduide routes volgen om veilig langs de werfzone te kunnen passeren. Het doorgaande auto- en vrachtverkeer zal aan een verlaagde snelheid van 50km/u over twee rijstroken in beide rijrichtingen kunnen rijden. Als het voor de uitvoering van de werken nodig is, zal de aannemer op bepaalde momenten tussen 9u en 15u een rijstrook innemen.

 

Werken fase 2 tot eind mei

De werken aan de tweede fase zullen volgens de huidige planning eind mei afgerond zijn. Daarna krijgt de rijweg aan de westkant van de Grote Baan een nieuwe asfaltlaag. Deze werken worden ’s nachts uitgevoerd om de doorstroming van het verkeer zo min mogelijk te hinderen en duren ongeveer zeven nachten. Vervolgens, als de volledige westkant afgewerkt is, begint de aannemer aan de oostkant, waar het verkeer richting Hechtel-Eksel rijdt. Volgens de huidige planning zijn de fietspaden tegen september klaar voor gebruik.  

Fase 2 - Zone 2

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Fase 2 - Zone 4

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Fase 2 - Zone 6

Klik op de afbeelding om te vergroten.