Grote Baan in Helchteren nacht dicht voor inhijsen fietsbrug

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober wordt de Grote Baan (N715) in Helchteren een volledige nacht onderbroken. De Werkvennootschap, de organisatie die het project Noord-Zuid Limburg coördineert, legt in die nacht een gloednieuwe stalen fietsbrug over de gewestweg ter hoogte van de Peersedijk. Al het doorgaand verkeer tussen Pelt en Hasselt volgt in beide richtingen tussen 22u ’s avonds en 6u ’s ochtends een omleiding via de buurgemeenten.

 

Omleiding voor fietsers en doorgaand verkeer

Voor fietsers is er een omleiding via de Peersedijk en het tijdelijk aangelegde fietspad langs de werfzone. Doorgaand auto- en vrachtverkeer op de Grote Baan tussen Pelt en Hasselt volgt in beide richtingen een omleiding. Voor verkeer vanuit Hasselt start die omleiding aan de Kazernelaan (N715). Wie vanuit Pelt komt, moet er in Hechtel-Eksel af en via de Peerderbaan (N73) rijden.

Volg het live via de Facebookpagina van Noord-Zuid Limburg

Het inhijsen van de fietsbrug is zaterdagavond vanaf 22u live te volgen via de Facebookpagina van Noord-Zuid Limburg. Wie het hele gebeuren met eigen ogen wil meemaken, kan ook vanaf 22u terecht in een afgebakende zone op de Grote Baan ter hoogte van de Peersedijk.