Stalen fietsbrug Helchteren ligt op zijn plaats na 8 uur durende inhijsoperatie

De fietsbrug ligt over de Grote Baan in Helchteren. Om 22 uur zaterdagavond ging de Grote Baan in Helchteren dicht voor het doorgaande verkeer tussen Hasselt en Pelt. Met enorme kranen en machines werd de hoofdbrug over de Grote Baan gelegd. De stalen fietsbrug is 45 meter lang en weegt maar liefst 140 ton. Zondagochtend werden de werken afgerond en de Grote Baan opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Wie de inhijsoperatie wilde zien, kon ter plaatse komen kijken op de Grote Baan of alles meevolgen via een livestream op de Facebookpagina van Noord-Zuid Limburg. Bekijk hieronder opnieuw de beelden.

Fietsbrug in gebruik vanaf maart 2023

De hoofdbrug is alvast geplaatst en de aannemer zal de komende maanden verder werken aan de aanloophellingen. Ook het fietspad aan de westkant van de Grote Baan, tussen de Kievitwijk en de nieuwe brug, wordt net als de bushaltes vernieuwd. Nadat ook alle groenzones begin volgend jaar rond de brug zijn aangeplant, zal de fietsbrug vanaf maart volledig gebruiksklaar zijn. Fietsers en voetgangers zullen dan op een veilige en comfortabele manier de Grote Baan kunnen oversteken. De fietsbrug zal namelijk deel uitmaken van de F74 Hasselt - Eindhoven via Pelt.