Omgevingsvergunning fietsbrug Helchteren-Noord goedgekeurd

Dit voorjaar werd de omgevingsvergunning voor de fietsbrug in Helchteren-Noord aangevraagd. Daarop volgde een openbaar onderzoek van 16 april tot en met 15 mei. Op 15 juli 2021 werd de omgevingsvergunning verleend.

De beroepsperiode is intussen van start gegaan. Meer informatie daarover vind je hier. Als alles volgens plan verloopt, starten de werken dit najaar en is de fietsbrug klaar voor gebruik in het voorjaar van 2022.

De fietsbrug is één van de winsten van het complex project Noord-Zuid Limburg en zal ervoor zorgen dat fietsers en voetgangers de Grote Baan, ter hoogte van de kmo-zone in Helchteren-Noord, veilig kunnen oversteken. Kom meer te weten over de plannen voor de fietsbrug via www.noordzuidlimburg.be/fietsbrug.

Zicht richting Hechtel-Eksel - © De Werkvennootschap 

Zicht richting Hechtel-Eksel - © De Werkvennootschap 

Hoe ver staat het complex project Noord-Zuid Limburg?

Dit najaar wordt één voorkeursalternatief voor de Noord-Zuidverbinding voorgesteld. Er volgen dan nog een adviesronde en een openbaar onderzoek, gekoppeld aan een uitgebreide informatiecampagne. Het definitieve voorkeursbesluit is voorzien voor 2022. Lees meer over de volgende stappen via de webpagina Proces en timing. Benieuwd naar de verschillende alternatieven voor de N74 en het openbaar vervoer? Bekijk ze hier.