Fase 3 & 4 werken fietsbrug starten op maandag 11 april

De derde en vierde fase van de werken aan de fietsbrug in Helchteren-Noord starten op maandagochtend 11 april. Er wordt naast de rijweg gewerkt. De hinder voor het verkeer is dus beperkt. Wel geldt de verlaagde snelheid van 50 km/u om de werfzone te passeren.

De volledige werfzone wordt afgebakend en aan de westkant van de Grote Baan wordt een tijdelijke halte voor het werfvervoer aangelegd. Zo hoeft dat vervoer niet stil te staan op de Grote Baan bij het laden en lossen van materialen. Er wordt ook gestart met de aanleg van de brugpijlers en -landhoofden, het plaatsen van de stalen aanbruggen en de ophoging van de gronden. De hinder voor het verkeer blijft beperkt tijdens de derde en vierde fase omdat de werken naast de weg gebeuren. Wel geldt de verlaagde snelheid van 50 km/u om de werfzone voorbij te rijden. Voor fietsers blijft de oostelijke omleiding van toepassing.

Wil je meer weten over de geplande fietsbrug? Neem dan zeker een kijkje op de webpagina noordzuidlimburg.be/fietsbrug. Je kan ons ook bereiken via onze infolijn op 0800 202 49 of via het e-mailadres winsten@noordzuidlimburg.be. Wie zich inschrijft op de digitale nieuwsbrief, wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van de werken en eventuele wijzigingen in de planning.

Fase 3 & 4

Klik op de afbeelding om te vergroten.