Werken fietsbrug Helchteren-Noord starten op 19 januari

De voorbereidende nutswerken voor de fietsbrug in Helchteren-Noord starten op 19 januari. Daarbij zal er de eerste tiental dagen ‘s nachts gewerkt worden. Vanaf maart zijn de voorbereidende werken afgerond en start de eigenlijke aanleg van de fietsbrug. Die zal in zes fasen verlopen.

Woensdagavond 19 januari beginnen de nutsmaatschappijen met de voorbereidende werken. Zij zullen nutsleidingen zoals elektriciteit-, telefoon- en internetkabels verplaatsen. Er wordt eerst een tiental dagen ‘s nachts gewerkt om de sleuven te trekken en de leidingen aan te leggen. Die werken vinden ‘s nachts plaats omdat de aannemer een deel van de rijweg moet innemen. Voor de omwonenden in de directe omgeving van de werken zal er wat geluidsoverlast zijn.

In februari zullen de kruinen van de bomen langsheen de fietssnelweg, ter hoogte van de Kievitwijk, gesnoeid worden om ruimte te maken voor de brug. Ook overhangende takken van bomen op privéterrein zullen gesnoeid worden. Vanaf maart zijn de voorbereidingen achter de rug en start de eigenlijke aanleg van de fietsbrug.

Heb je vragen over de nutswerken, van januari tot maart 2022? Dan kan je contact opnemen met Fluvius op het nummer 078 35 35 34. Wil je meer weten over de geplande fietsbrug? Neem dan zeker een kijkje op de webpagina noordzuidlimburg.be/fietsbrug of schrijf je op onze webpagina in voor het infopunt van 7 februari. Je kan ons ook bereiken via onze infolijn op 0800 202 49 of via het e-mailadres winsten@noordzuidlimburg.be. Wie zich inschrijft op de digitale nieuwsbrief, wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van de werken en eventuele wijzigingen in de planning.

Zicht richting Hechtel-Eksel