Publiek

Filtering by: Publiek

Infomarkt
Sep
26
7:00 PM19:00

Infomarkt

Benieuwd naar het resultaat van de verschillende inspraakmomenten voor burgers, bedrijven en overheden? Kom dan op donderdag 26 september vanaf 19 uur een kijkje nemen op de infomarkt in Greenville (Centrum-Zuid 1111, Houthalen-Helchteren). Je kan tijdens dit slotevent ook nog je vragen stellen aan het projectteam.

Schrijf je vrijblijvend in voor dit publieksmoment via deze link.

View Event →
Workshop Duurzame mobiliteit
Sep
23
4:00 PM16:00

Workshop Duurzame mobiliteit

Studio NZL wil je graag uitnodigen voor een workshop op 23 september om 16 uur in NAC Houthalen. In deze workshop willen we samen met jou een duurzame mobiliteitshub uitdenken op de site van het oude gemeentehuis in Houthalen-Helchteren. We willen een ontmoetingsplaats vormgeven om een meer duurzame mobiliteitscultuur (meer fietsen, wandelen, skaten...) te bevorderen en een platform ontwikkelen van organisaties en mensen die samen hun schouders zetten onder een project rond duurzame mobiliteit. Om die plek inhoudelijk te ontwerpen, hebben we de lokale organisaties en mensen nodig. Jullie geven de plek leven.

Schrijf je in voor deze workshop door te mailen naar liesbeth.huybrechts@uhasselt.be.

View Event →
Workshop Duurzame open ruimte
Sep
23
2:00 PM14:00

Workshop Duurzame open ruimte

Op 23 september organiseert Studio NZL om 14 uur een workshop in het NAC in Houthalen-Helchteren. Met deze workshop willen we een platform creëren waar bewoners, verenigingen, overheden en bedrijven samenwerken aan groenere, gezondere en leefbaardere (omgeving van de) Noord-Zuidverbinding. Die ambitieuze doelstelling willen we behalen via kleine, haalbare projecten. Enerzijds willen we werken aan een publieksgerichte kaart die de groene en blauwe netwerken en de ontmoetingsplaatsen (natuur, water, boerderijen, bijzondere tuinen, lokale voedselproductie, etc.) in en rond de Noord-Zuidverbinding in beeld brengt. Zo kunnen we er meer aandacht voor krijgen. Tegelijk willen we de omgeving van wijk De Standaard verder verkennen en er een project opzetten om de relatie met het groen, de fietssnelweg en het bedrijventerrein Centrum-Zuid verder te verdiepen. Het doel hiervan is om duurzaam verplaatsingen in de omgeving te stimuleren.

Schrijf je in voor deze workshop door te mailen naar liesbeth.huybrechts@uhasselt.be.

View Event →
Workshop Duurzaam wonen
Sep
23
10:00 AM10:00

Workshop Duurzaam wonen

Op 23 september organiseert Studio NZL van 10 tot 12 uur een workshop rond duurzaam wonen in de omgeving van de Noord-Zuid Limburg verbinding. De focus ligt vooral op de Koolmijnlaan en diens verbindende rol met het centrum en de wijk Meulenberg. Op 1 juli hadden we hier reeds een eerste bijeenkomst rond. In deze tweede sessie willen we wat concretere plannen vormgeven, zoals een fietsbibliotheek in de buurt, het vertragen/vergroenen en de identiteit van de Koolmijnlaan.

Schrijf je in voor deze workshop door te mailen naar liesbeth.huybrechts@uhasselt.be.

View Event →
Noord-Zuidcafé & NZL-fietsroutes tijdens Festival van de Grote Baan
Sep
22
2:00 PM14:00

Noord-Zuidcafé & NZL-fietsroutes tijdens Festival van de Grote Baan

De Grote Baan is van jou! En dat mag je op autoloze zondag (22 september), tijdens het Festival van de Grote Baan, heel letterlijk nemen. Dan sluit de gemeente Houthalen-Helchteren de weg namelijk gedeeltelijk af. Breng je deken mee om te picknicken, kom steppen, of neem deel aan verschillende leuke initiatieven van lokale verenigingen, zoals soccer of krijttekeningen maken! Van 8 tot 22 uur wordt de Grote Baan tussen de kruispunten met de Herebaan-Oost en de Koolmijnlaan afgesloten en vanaf 10 uur start het festival. Je vindt hier meer informatie over het Festival van de Grote Baan.

Tussen 14 en 17 uur start er op drie verschillende tijdstippen een begeleide fietsroute langs sleutellocaties op de Noord-Zuid. Onderweg kan je jouw mening geven en kennismaken met de voorstellen van het studiebureau Studio NZL en de Universiteit Hasselt. Vertrekpunt: het Noord-Zuidcafé op de locatie waar vroeger het gemeentehuis stond (Grote Baan 112, Houthalen-Helchteren). Smeer die beentjes dus al maar in! En vergeet niet om je eigen fiets te voorzien.

Dorst gekregen? Neem een drankje in het Noord-Zuidcafé en schuif aan bij een gesprekstafel naar keuze. Je kan samen met andere bewoners of geïnteresseerden en het projectteam meedenken en -praten over de toekomst van de Noord-Zuidverbinding. Jouw mening telt!

Schrijf je vrijblijvend in voor dit publieksmoment via deze link.

© Jenny Stieglitz

© Jenny Stieglitz

View Event →
Workshop Mobipunten
Jul
1
6:15 PM18:15

Workshop Mobipunten

In het kader van denkoefeningen rond duurzame mobiliteit in Houthalen-Helchteren, organiseren we een avondworkshop waarin we in kleine groepjes enkele thema’s behandelen. De doelstelling van de avond is dubbel. Enerzijds denken we in na rond de toekomst van Mobipunten. Tegelijk zetten we volgende stappen in het Noord-Zuid Limburg project waar we nadenken hoe we als bedrijven, bewoners, handelaars en beleid kunnen samenwerken rond duurzame mobiliteit.

Planning:

  • 18u15: onthaal

  • 18u30-18u45: introductie 

  • 18u45-19u45: sessie 1 (groep mobipunten), sessie 2 (groep Noord-Zuid Limburg, in kleine deelgroepjes)

  • 19u45-20u45: sessie 2 (groep Noord-Zuid Limburg, in kleine deelgroepjes), sessie 1 (groep mobipunten)

  • 20u45: plenaire samenvatting in de Raadzaal

Wil jij met ons meedenken? Geef dan even een seintje via deze link.

View Event →
Infomarkt
Apr
4
6:00 PM18:00

Infomarkt

De infomarkt is en reizende tentoonstelling van de stand van zaken van het complex project Noord-Zuid Limburg. Hier tonen ook de studenten van de UHasselt hun verhaal.

Bekijk hier de presentatie van de cocreatieweek.

View Event →
Inloopmoment
Apr
1
5:00 PM17:00

Inloopmoment

Zit jij met een vraag over het complex project Noord-Zuid Limburg? Loop dan tijdens de eerste cocreatieweek even binnen in het NAC en spreek een medewerker van het projectteam aan. Hij of zij staat voor je klaar tijdens het NZL-spreekuur.

View Event →